Școala din România a revenit la normal, după pandemie: câți copii au revenit în bănci, câți stau acasă

de: Alexandru Puiu
19 05. 2021

De mai bine de un an, majoritatea copiilor români au făcut școala online. Aceștia nu s-au mai întâlnit față în față cu colegii și cu profesorii. În contextul relaxării restricțiilor și scăderea indicelui de incidență, Sorin Cîmpeanu a făcut câteva anunțuri importante.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat aseară că vor putea merge la şcoală 93% din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane, scrie News.ro. El a afirmat că, dacă trendul descendent al ratei de infectare cu Covid se confirmă, şi cei 200.000 de elevi care mai fac cursuri online, în 534 de localităţi cu incidenţa peste 1 la mie, vor putea merge în clase.

„Din fericire, trendul descendent al ratei de infectare se confirmă şi sperăm să se confirme în continuare, chiar dacă sunt momente critice, două săptămâni de la revenirea din vacanţă, după aceea vom avea două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, sperăm să se confirme acest trend descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, într-o intervenție la postul național de televiziune.

Cu un pic de noroc, ar trebui să dureze doar câteva zile până când numărul celor care mai fac în continuare cursuri online va scădea. Oficialul a adăugat că, în măsura în care trendul se păstrează, şi cei 200.000 de elevi care au mai rămas în regim de școală de la distanță, în 534 de localităţi unde rata de infectare este peste unu la mie, vor putea să revină în bănci.

„Asta înseamnă că în online mai sunt acum 7% din numărul total de elevi din România. Cu alte cuvinte, de mâine vor putea merge la şcoală – şi sunt atent la nuanţă – vor putea merge la şcoală 93 la sută din numărul total de elevi din România. 2,7 milioane”, a punctat ministrul Educaţiei.

În același context, Sorin Cîmpeanu a îndemnat toți directorii de unități de învățământ să se asigure de respectarea regulilor şi măsurilor de protecţie, explicând că, dacă o şcoală nu poate asigura program decalat, iar în pauze se creează aglomeraţie, se impune purtarea măştii.